Kiszerelések

Felhasználóbarát, vízzel hígítható lakk. Filmje selyemfényű, magas keménységű, kopásálló, vízálló.

Felületi megjelenés Selyemfényű, egyenletes lakkréteg.
Száradási idő 2-3 óra.
Átfesthetőség 2-3 óra után.
Tárolás 5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig
Alkalmazás Ecsettel, lakkhengerrel.
Javasolt rétegszám Parkettára 3 réteg, egyéb fafelületre 2 réteg.
Higítás Első rétegnél legfeljebb 5% vízzel.
Kiadósság 10-12 m2/l egy rétegben

Alkalmazási terület

Beltéri fafelületek - parketta, lambéria, kisbútorok - lakkozására alkalmas. Natúr fafelületekre, pácolással színezett felületekre és Boróka fabevonó lazúrral festett felületre is alkalmazható.

Alkalmazás

Ecsettel, lakkhengerrel.

Felhasználás

Gondosan csiszolt, portalanított, viasz- és gyantamentes, száraz fafelületre használható. Felhordás előtt a lakkot jól össze kell keverni. Parkettára ecsettel, lakkhengerrel három egyenletes rétegben kell felfesteni 2-3 óra száradási idő közbeiktatásával. Az első réteg felvitele előtt célszerű a lakkot legfeljebb 5% vízzel hígítani. A harmadik réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finom csiszolópapírral megcsiszolni. Különböző natúr vagy színezett felületek (lambéria, bútor) lakkozásához hígítás nem szükséges, és két réteg felhordása elegendő. Közben finom csiszolás ajánlatos. Ha a natúr felületet színezni is szeretnénk, a parkettlakk felhordása előtt Boróka fabevonó lazúrral állítsuk be a kívánt színt 1-2 réteg felhordásával, és a megfelelő száradás után lakkozzuk a felületet 2 rétegben. A lakkozott felület az utolsó réteg felvitelétől számított 1 nap után igénybe vehető. 10 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletű felületen a lakkozás nem ajánlott. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal el kell mosni vízzel. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A lakk maradéka az eredeti edényben a felhasználhatósági idő lejártáig tovább tárolható.

Összetétel

Poliuretán diszperzió, festékadditív, víz.

Veszélyességi osztály

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes!

Biztonsági adatok

EUH208 1,2-Benzizotiazolin-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. P102 Gyermekektől elzárva tartandó. P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Szakvélemény

MERT 0096/F/2000.

További termékkategóriák