Kiszerelések

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő.

Száradási idő legalább 12 óra.
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig.
Alkalmazás ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám 1 réteg
Higítás nem szükséges
Kiadósság 5-6 m2/liter

Alkalmazási terület

Simított mész-, vagy cementkötésű vakolatra, valamint ásványi alapú homlokzati hőszigetelő rend-szernél a Policolor szilikát vakolat alapozásához.

Alkalmazás

ecsettel, hengerrel

Felhasználás

Policolor szilikát vakolat használata esetén a következő rétegrend kialakítása javasolt: – 1 réteg Inntaler szilikát mélyalapozó, szükség szerint – 1 réteg Policolor szilikát vakolatalapozó – 1 réteg Policolor szilikát vakolat. A termék nem használható gipszkötésű felületen. Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. A port és a laza, máló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani. Első rétegben – amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes – Inntaler szilikát mélyalapozót kell alkalmazni. Javasoljuk a mélyalapozó beszínezését, így a mélyalapozás egyenletessége jól látható, a hiányok utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett Inntaler szilikát mély-alapozó nem tárolható. A mélyalapozás után a Policolor szilikát vakolat alá 2. rétegként a vakolattal azonos színű Policolor szilikát vakolatalapozót kell ecsettel, vagy hengerrel felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolatalapozót alapos felkeverés után, hígítás nélkül kell felfesteni. A szilikát vakolat felhordását legalább 12 óra kötési idő eltelte után lehet elkezdeni. A felhordás során a falfelület és a környezet hőmérsékletének +10°C és +25°C között kell lennie. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolatalapozó felhordását, vagy alkalmas módon – pl. takarással, árnyékolással – védjük a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre tisztítsuk meg csapvízzel. A megkötött vakolatalapozó csak fizikai úton, kaparással távolítható el. Az alapozásra, vakolásra nem kerülő részeket – ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb. – gondosan be kell takarni, mert a szilikátbázisú termékek erősen lúgosak, maró tulajdonsággal bírnak.

Összetétel

vízüveg, kálcium -karbonát őrlemény, pigment, víz, műanyag diszperzió, festékadditív

Tulajdonságok

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő. A vakolat színével azonos árnyalatra színezve tökéletessé teszi a következő réteg fedését. A termék színezve is rendelhető.

Választék

Kiszerelése: 5, 16 l e

Veszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes

Biztonsági adatok

Erősen lúgos kémhatású termék, bőrre vagy szembe kerülve maró hatású lehet. P102 Gyermekektől elzárva tartandó. P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Szakvélemény

Szakvélemény szám: KERMI 2007/2-00230.

További termékkategóriák